©2016 Dorpsvereniging Elspeet

Eerder nieuws over Elspeet

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering/ Najaarsbijeenkomst

03 november 2017

Woensdag 15 november 2017 is er een bijzondere algemene ledenvergadering in het Kulturhus.

Aanleiding is de situatie die in het bestuur is ontstaan waardoor de huidige samenwerking van de bestuursleden niet gecontinueerd kan worden. Deze situatie willen we aan de ALV voorleggen, vóór de pauze.

Na de pauze volgt om 20.30u een presentatie van dokter Peters over zijn plannen met het terrein aan de Nachtegaalweg, tegenover De Posthoorn.

De aanvang is 19.30u, de zaal is open vanaf 19.00u.

Wij dringen met klem aan op uw aanwezigheid!

Lees de volledige uitnodiging en toelichting.

Nieuwsbrief Dorpsvereniging Elspeet

Uitnodiging Najaarsbijeenkomst

Misschien is het u bekend dat er plannen zijn om een nieuw gezondheidscentrum te bouwen op het perceel tussen schildersbedrijf A. Westerbroek en de geweermakerij aan de Nachtegaalweg te Elspeet.

In de afgelopen maanden heeft de architect een plan getekend hoe het er ongeveer zal uit komen te zien. Deze schetstekeningen zijn in samenwerking met de gemeente Nunspeet ontwikkeld.

Wij willen u in de gelegenheid stellen om de plannen te bekijken, daarvoor willen wij u hartelijk uitnodigen op woensdagavond 15 november a.s. in het Kulturhus in Elspeet om 20.30 uur. Deze vergadering wordt belegd in samenwerking met de Dorpsvereniging Elspeet.

De initiatiefnemers:
R. van der Brugge
J.H.J. Fuhler
J.A. Peters

Ontmoet de herder tijdens de herfstvakantie

23 oktober 2017

Ambulancedienst heeft onderkomen in Nunspeet

13 september 2017

Ambulancedienst Witte Kruis heeft sinds vandaag de beschikking over een VWS-locatie in Nunspeet. Op recreatiepark Waldpark aan de Elspeterweg in Nunspeet heeft men nu de beschikking over een onderkomen van waaruit de ambulance kan ‘uitrukken’.

Voorwaardenscheppend

Een voorwaardenscheppende (VWS) locatie is geen vaste standplaats maar een strategische plek in de regio waar de ambulances worden gestationeerd op het moment dat overige ambulances rijden. Om die reden was Witte Kruis in Nunspeet op zoek naar een locatie waar 24/7 gebruikt van gemaakt kon worden met de nodige faciliteiten.

Snellere aanrijtijden

De aanrijtijden van de ambulance in delen van de gemeente Nunspeet waren al geruime tijd een zorg van het gemeentebestuur. Met deze mooie locatie – tussen de A28 en de kern Nunspeet in - wordt daaraan tegemoetgekomen.

Tevreden

Burgemeester Van de Weerd is tevreden: “Samen met cluster West van Witte Kruis (ambulancedienst) heeft het college van B&W de mogelijkheden onderzocht voor een adequate VWS-locatie. In deze oplossing zien we een prima mogelijkheid de aanrijtijden van de ambulance in ons gebied te verkorten”.

Dorette de Wolf, operationeel hoofd cluster West van het Witte Kruis, voegt nog toe: “Als Witte Kruis en meldkamer ambulancezorg zijn we natuurlijk ook erg blij met deze inspanningen van de gemeente Nunspeet”.

Na een jaar wordt bekeken of deze locatie voor alle betrokken partijen voldoet.

Voor meer informatie:

Wob Meijering, tel: 0341-259294 / 06-23490277

NB Op bijgevoegde foto geeft burgemeester Van de Weerd de uit handen van parkbeheerder Henk Hardenberg ontvangen sleutel door aan Peter Jan Mulder en Frank Donderwinkel van de ambulancedienst.

Schaapscheerdersfeest 1 juli 2017

15 juni 2017

Totempalen 5
Totempalen 1
Totempalen 2
Totempalen 3
Totempalen 4
Totempalen 6
Totempalen 5
Totempalen 1
Totempalen 2
Totempalen 3
Totempalen 4
Totempalen 6

Totempalen

31 mei 2017

Dorpsvereniging Elspeet schenkt Historisch Museum Elspeet bij haar opening 3 stuks nieuwe totempalen op basis van de vroegere oude Van Weggelaar totempalen.

Voor velen van onze dorpsgenoten een lang gekoesterde wens, die nu bijna zover is.
De nieuwe totempalen zijn in de maak.

Hier een impressie van de vorderingen.

De Totempalen worden gemaakt door Motorzaagdemo's Smit uit 't Harde.

Dodenherdenking Elspeet 2017

Bekijk de foto's van de dodenherdenking in Elspeet 2017.

Informatieavond Operatie Steenbreek/ afkoppelmarkt hemelwater

Maandag 27 maart 2017

Bekijk de presentaties van de informatieavond, die na de algemene ledenvergadering is gehouden.

Presentatie Stip wateroverlast

Operatie Steenbreek

Agenda informatieavond

Algemene ledenvergadering en informatieavond

Uitnodiging inloopavond Gemeente Nunspeet

Nieuwjaarswens

De Dorpsvereniging wenst u een gelukkig nieuwjaar.

Praatje van de herder

Op woensdag 19 oktober a.s. houdt de schaapherder een praatje bij de Schaapskooi, Stakenbergweg 6 te Elspeet.

Aanvang Praatje : 10.30 u.

Inloop is om 10.00 uur, de toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Na afloop kunnen kinderen onder begeleiding een stukje meelopen richting Schapendrift.

Inloopavond kennismaking burgemeester Van de Weerd

Woensdag 07 september maakt de nieuwe burgemeester kennis met Elspeet.

Vanaf 20:15u organiseert Dorpsvereniging Elspeet een inloopavond voor de inwoners van Elspeet. Dit duurt tot 21:30u en vindt plaats in het Oud Veluwsch Eethuis (en niet in het Kulturhus zoals eerder gecommuniceerd).

Alle inwoners van Elspeet zijn hiervoor van harte uitgenodigd.

Nieuw Asfalt

De weg tussen Elspeet en Uddel ziet er weer helemaal nieuw uit.

Met diverse verbeteringen voor de verkeersveiligheid.

Afscheid burgemeester
Van Hemmen

Op donderdagavond 12 mei neemt Dick van Hemmen als burgemeester officieel afscheid van Elspeet in het Kulturhus te Elspeet.

De burgemeester zal om 19:30u aankomen bij het Kulturhus, waarna hij tot ongeveer 20:45u zal worden toegesproken door verschillende instanties.

Vanaf 20.45 tot 21.30 uur is er voor de dorpsbewoners van Elspeet gelegenheid de burgemeester de hand te schudden ter afscheid in het Kulturhus.

Alle dorpsbewoners van Elspeet zijn welkom!

Bekijk de foto's van het afscheid.

Glasvezel in het buitengebied

Glasvezel voor buitengebied de Veluwe weer een stap dichterbij.

Lees het persbericht